Bemutatkozás

A márka bemutatása

A KONYSSA a művészi szépség mindennapjainkban való jelenlétét kínálja karakteres, művészi ékszerek készítésével. A többnyire hagyományos, ötvös-zománc technikákkal készülő ezüst ékszereket letisztult, modern formavilág jellemzi. A KONYSSA ékszerek a jelen korszakot foglalkoztató témákra épülnek, irodalmi alkotásokhoz kapcsolódnak, vagy a legjobb művész, a természet alkotásaiból merítenek ihletet. 

Az egyszerű vonalvezetésű, határozott darabok a stílusos, kifinomult öltözék tökéletes kiegészítői. Hivalkodástól mentes, elegáns megjelenést biztosítanak viselőjüknek a hétköznapi vagy üzleti öltözet részeként akár rendezvényeken, üzleti eseményeken is.

A KONYSSA a többi márka közül letisztult és kifejező képi világával, az ékszerek egyedi, sokszor mély jelentéstartalmával, precízen megmunkált tárgyaival, ritkán használt ötvös technikák megvalósításával emelkedik ki. A márka neve az ékszerek tervezője és készítője, dr. Kónya-Kiss Andrea nevének betűiből áll össze.

A márka hitvallása szerint: Ha valaki kézzel készített kiegészítőt választ magának, már azzal is sok mindent elmond saját értékrendjéről, stílusáról, és arról, hogy mennyire értékeli önmagát: nem egy tömegtermék, hanem egyszeri és megismételhetetlen.

A tervező bemutatkozása

Felmenőim között nem voltak ötvösök, és nem terveztem soha, hogy kézműves leszek. Több mint tíz éven keresztül jogászként dolgoztam. A tűzzománc technikával 2015-ben találkoztam először. Magához vonzott, és szép fokozatosan sikerült egymásba gabalyodnunk.

A zománccal történt ismerkedés során jutottam el Ötvös Nagy Ferenc mesterkurzusaira, ahol az ötvös-zománc technika minden fortélya megtanulható. A zománcozás tulajdonképpen az ötvös tárgyak díszítésének egyik módja és ez irányított magának az ötvös szakmának a megismeréséhez. Budapesten, a Szimultán Művészeti Iskolában szereztem ötvös végzettséget, ahol Vékony Fanni vezetett be a fémművesség és az ékszertervezés rejtelmeibe. Ettől fogva saját önismereti utam összefonódott az ékszerkészítéssel, az ékszerekkel való önkifejezés lehetőségével.

dr. Kónya-Kiss Andrea

ötvös

a Konyssa ékszerek tervezője, készítője

Ötvös tűzzománc ékszerek