Isten tenyerén

Az Isten tenyerén című ékszersorozat darabjai a legjobb művész, a természet alkotásaiból merítenek ihletet. Az ékszerek a természeti formák szépségét mutatják be. Az állat- és növényminták sokszor szimbolikus jelentéssel bírnak, így a forma szépségén túl azok mondanivalóját is kutathatjuk. 

„Ha igazán szereted a természetet, mindenhol megtalálod a szépséget.” 

Vincent Van Gogh

A páva a magyar ornamentika egyik legkedveltebb állati dísze, a szerelem madaraként is gyakran szerepel.

A rabénekekben a páva a szabadulás, az örök élet reménye. A fényt jelentő páva a sötét börtön rabjának a szabadulás, világosság; a fekete ruhával szemben a fény, a nap megtestesítője.

A keresztény szimbolikában a páva a halhatatlanság jelképe. Szt. Ágoston említi azt a legendát, hogy a páva minden télen elveszíti tollait és tavasszal újra megtalálja: ehhez hasonlóan az emberi test is elveti a halandóság tollait és felveszi a halhatatlanságét.

Az ezüst ékszerek ötvös-zománc technikákkal készültek, türkiz színű, áttetsző ékszerzománccal díszítettek.

A medálon és a fülbevalón a páva teljes alakja jelenik meg.

Az ISTEN TENYERÉN ÉKSZERSOROZAT része a SIRÁLY KOLLEKCIÓ. Darabjai a sirály repülésének egy pillanatát ábrázolják. Az ezüst sirály a boldogság és a szabadság madaraként kísérheti azt, aki megérett ezeknek az érzéseknek a befogadására.

Az ISTEN TENYERÉN ÉKSZERSOROZAT része a RÓZSASZIROM KOLLEKCIÓ. A virágok királynője az ókoriak szerint az istenek ajándéka. Az örök tavasz, az örökkévalóság szimbóluma. Aphrodité, a tavasz, az örök ifjúság, a szépség és a szerelem istennőjének virága. Ékszerek örökifjú hölgyek részére.